STAGES

STAGES power FSA Energy BB30

Zaradi vedno večjega povpraševanja po merilcih moči, smo v našo ponudbo dodali merilce moči STAGES, enega izmed boljših in cenovno najbolj ugodnih merilcev!

 

Stages je dokaj nov igralec na področju merilcev moči, a si je že v začetni fazi dobil odličnega partnerja, profesionalno ekipo Sky. Je najmanjši, najlažji in najbolj tehnološko dovršen merilec na tržišču. Neglede kakšno kolo vozite, cestno, gorsko, DH ali BMX, Stages ima merilec za vas!

 

Prednosti Stages merilca moči:

 

 • ± 2% natančnost merjenja moči
 • superlahka popolnoma vodotesna enota doda vaši gonilki le dodatnih 20g!
 • narejena za cestna, triatlon, MTB, DH, cyclo-cross, BMX in pista kolesa
 • dvojezična komunikacija preko ANT+ in Bluetooth Smart protokola
 • merjenje kadence z notranjimi senzorji, brez nepotrebnih magnetov na vašem okvirju
 • aktivna temperaturna kompenzacija preko algoritmov
 • brezžična nadgradnja gonilnikov
 • enostavno zero resetiranje
 • hitra montaža: namestite gonilko, povežite in že je pripravljen
 • brez kablov, magnetov, vezic ali ostalih nepotrebnih stvari
 • ker je samo na levi strani, vam pogonska stran ne bo trpela pri togosti zobnikov in spiderja
 • 1 letna garancija
 • opcijska 2 letna zaščita za padce; Stages Cycling PMP (power meter protection)
 • Dizajnirano in narejeno v Boulder, ZDA

 

Natančne meritve in pameten dizajn

Glavna razlika s konkurenco je ta, da se moč meri v levi gonilki. Merjenje moči tam zahteva sklepanje, da imata vaša leva in desna noga balansirano stopnjo moči. Po več tisočih kilometrih testiranj, so ugotovili, da morebitno nesorazmerje nima večjega vpliva na podatke moči. Ta sklep je ključen za izdelavo sistema, ki ni kompleksen, je lahek, z znatno manjšo ceno in še vedno meri s ± 2% natančnostjo.

Predpostavka simetrije daje pomembno prednost pred merjenjem moči v pajku gonilke, kjer so prisiljeni k dodajanju kompleksnih algoritmov ali geometrij, da se izločijo neželene meritve navora, ki prihajajo iz linije verige in položaja gonilke.

Merjenje navora na levi strani naredi kalibracijo sistema zelo enostavno in bolj natančno, ker ni potrebno kompenzirati zaradi zvijanja, ki ga povzroča veriga v pajku. Pomaga tudi pri kompenziranju ob spremembah temperature.

Uporaba senzorja pospeška pomoga merilcu Stages vedeti ali poganjate ali ne v manj kot sekundi. Največja prednost vidna kolesarju pa je ta, da merjenje kadence s pospeškom izniči uporabo magnetov in naredi enoto samovzdržno.

 

Velikost in teža

Merilec moči je tovarniško vgrajen v levo stran gonilke in ga ni mogoče kupiti posebaj, to pomeni, da dodate merilec vaši gonilki samo z zamenjavo leve ročice. Merilec doda le 20g obstoječi gonilki in meri le 65 x 30 x 10 mm. Ta teža in velikost vsebuje vse kar potrebujete za merjenje in prenos podatkov vključno z baterijo in senzorjem kadence. 

Torej je sistem med 33 in 285g lažji od konkurence, in še to preden upoštevate faktor, da konkurenca zahteva uporabo dodatnih magnetov in drugih dodatkov, medtem ko Stages ne potrebuje ničesar. Merilec je dobro zaščiten pred zunanjimi vplivi. Ohišje je narejeno iz mešanice polikarbonata, podoben tistemu, ki ga uporabljajo v steklu odpornemu proti metkom. Uporaba takšnega materiala zagotavlja, da se merilec ne bo poškodoval.

 

ANT+ in Bluetooth Smart

Stages je prvi na trgu, ki ponuja nov Bluetooth Smart protokol, ki ponuja več funkcij kot standardni Bluetooth. Bluetooth 4.0 ima prednost, da lahko komunicira v obe smeri. To omogoča merilcu, da pošilja podatke vašemu telefonu, uporabniku pa omogoča brezžično nadgrajevanje merilca.

Še ena prednost je v uporabi Bluetooth-a, zmožnost direktnega prenosa treninga na Stravo ali Training Peaks še preden si snamete čelado. 

ANT+ je zlat standard za brezžično komuniciranje v športni industriji. Sistem je enostaven, robusten in dobro sprejet.

 

Merjenje moči na levi strani

Na trgu je več dobrih sistemov, ki stanejo 1500€ in več vsak s svojimi prednostmi in slabostmi. Stages pristop je fokusiran na potrebe kolesarja in priložnosti, ki jih drugi proizvajalci niso implementirali. Odstranili so določene kompleksne stvari in dodali nove razvijajoče tehnologije in s tem ponudili kolesarjem vznemirljive nove prednosti na več kritičnih točkah.

Cilj je bil narediti merilec, ki je enostavnejši, lažji in cenejši kot katerikoli drug na tržišču.

Z merjenjem moči samo na levi strani, so se izognili kompleksnega filtriranja podatkov moči iz verige in vektorjev asociiranih s pajkom gonilke ter izgub učinkovitosti pogonskega sklopa. Merjenje z algoritmom enostavno podvoji vrednosti moči na levi gonilki.

Več kot 90% vseh kolesarjev potrebuje podatek na podlagi katerega lahko trenira, NE možnosti analiziranja moči leve-desne noge!

 

Ključ do kadence

Apple-u in ostalim proizvajalcem pametnih telefonov se moramo zahvaliti za funkcijo merilca pospeškov. Z masovno proizvodnjo so naredili tehnologijo dovolj dostopno in senzorje dovolj majhne. Največja prednost senzorja kadence na osnovi merilca pospeška je izničenje potrebe po dodatnih kablih, magnetih in vezicah.

Uporaba merilca pospeška daje več meritev na obrat, tako da je dovolj podatkov, da merilec zazna prenehanje poganjanja v manj kot sekundi. Hiter odziv in večja resolucija dovoljuje izgradnjo boljše baze za informacijo o moči in kadenci.

 

Samooskrben in hitra inštalacija

Kdo hoče pokvariti estetiko svojega lepega kolesa z dodajanjem magnetov ali še huje, vezic na gonilko ali zadnje vilice? Te metode so znak neintegriranih aftermarket produktov, ne inovativnih rešitev, ki jih kolesar hoče dodati na svoje kolo.

Stages merilec moči ne potrebuje nobene dodatne opreme, nobenih vezic in magnetov. Samooskrbna enota pomeni hitro in enostavno instalacijo, le namestite gonilko, povežete z napravo in že ste na poti!

 

Za zalogo pokličite 

 • +386 (0)7 3326 153
 •  +386 (0)70 990 300669,00
CENA BREZ DDV: 548,36
Za informacije o zalogi nas kontaktirajte na info@jbcenter.si

Količina:© Vsa vsebina je last JB Centra 2019