Garmin

Garmin kolesarski radar VARIA

Opozori vas na vozila, ki se približujejo od zadaj

  • Prvi radarski sistem za kolesa, ki opozarja na vozila, ki se približujejo od zadaj in so oddaljena do 140 metrov (150 jardov)
  • Deluje neodvisno in se brezžično poveže z združljivimi kolesarskimi napravo Edge®¹
  • Naprav Edge ali glavna enota Varia lahko zaznata več vozil ter prikažeta relativno hitrost približevanja in raven nevarnosti
  • Zadnja luč svetleje zasveti in utripa, da opozori približujoča se vozila na kolesarja pred njimi

Garminov radar za spremljanje dogajanja za vami pomaga ustvariti varnejše okolje za kolesarjenje, saj kolesarje opozarja na vozila, ki se približujejo od zadaj in so oddaljena do 140 metrov (150 jardov). Hkrati zadnja luč opozori približujoča se vozila na kolesarja pred njimi. Deluje neodvisno ali se celovito poveže z združljivimi kolesarsko napravo Edge¹. Naprav Edge ali glavna enota Varia lahko prikažeta več približujočih se vozil ter prikažeta relativno hitrost približevanja in raven nevarnosti.

Trk od zadaj je glavni vzrok smrtnih žrtev med kolesarji

Obstaja resna nevarnost. Zato je dodatna pomoč pri zavedanju, kaj se vam približuje od zadaj, še kako pomembna. Že zdaj ste previdni in se ozirate čez ramo, zlasti, preden zavijete, vendar vam radar Varia zagotavlja pomembno orodje, saj opazuje dogajanje za vami tudi takrat, kadar ga vi ne.

Kolesarske luči Varia so pametnejše od običajnih kolesarskih luči

Družina izdelkov za večjo vidnost kolesarjev Varia vključuje tudi pametne žaromete in zadnje luči Varia. Če so te kolesarske luči združene z izbranimi kolesarskimi naprav Edge¹, pomagajo zagotoviti varnejše razmere za kolesarjenje, saj prilagajajo usmerjenost snopa glede na hitrost kolesa, svetlost pa prilagodijo spreminjajočim se svetlobnim razmeram. Ko se hitrost poveča, žaromet usmeri snop dlje na pot pred vami in osvetljuje na razdalji, na kateri je to najbolj potrebno, ko upočasnite, pa snop približa. Ko svetloba okolja pojema ali se povečuje, se žaromet in zadnja luč samodejno prilagodita, če sta združena s kolesarskim računalnikom Edge 1000, ki zaznava svetlobo.

¹Združljivo s kolesarskim računalnikom Edge 1000 & Edge 520, Edge 810, Edge 510
199,00
CENA BREZ DDV: 163,11
Za informacije o zalogi nas kontaktirajte na info@jbcenter.si

Količina:© Vsa vsebina je last JB Centra 2019